torsdag 13 augusti 2009

Bland ull, päronkvitten & blommande purjo


Första dagen på Österlen cyklade vi till Mandelmanns trädgårdar. Trädgården var egentligen stängd under större delen av veckan på grund av tv-inspelning, men eftersom det ösregnade och åskade på förmiddagen så blev inspelningen inställd denna dag. Tur för oss då vi dessutom kunde bli guidade runt av en klasskompis som praktiserat där i sommar. Mandelmanns själva var inte där utan var och åt på piiiip (censur).
Här skulle jag kunna bli kvar ... Det var precis så underbart som jag föreställt mig. Svårt att åka därifrån.

8 kommentarer:

OF SPRING AND SUMMER sa...

Håller så med dig om att Mandelmanns är väldigt trevligt, fint och kul. Tar en tur dit varje sommar jag är i Sverige. Kram Ingrid

Mira sa...

Misstänkte att det var Mandelmanns så fort jag såg rubriken. Ingen annanstans än där har jag sett ull i rabatterna...

sara på hedepipan sa...

Lycko dig som får de detta
kram sara

Julia sa...

Nej men... det är helt otroligt!! Jag var i Mandelmanns trädgårdar i juli och jag har nästan samma bilder som du ;-) De ska vara snart på min blogg!

Anders sa...

Hej, det var kul att träffas! nu börjar det lugna sig här, hög luft fylld av mognadsdoft. Underbart. Fyndades det några spännande fikonskott på den fortsatta resan? Förresten, kan det vara så att du besitter en 'Albaniens snöiga berg'? Det vore rackarns kul att föröka upp den. hursomhelst. Ha det gott!

Anonym sa...

Visst är det en fantastisk plats och Gustav är en sann livsnjutare.

Fundera grönt sa...

Ingrid: Kul att du också varit där!

Mira: haha, nej det är väl inte så vanligt. Jag har bara sett det i en annan trädgård.

Sara: Du får ta och åka dit så fort du bara kan!

Julia: Vad roligt! Jag ska in på din blogg och kika efter dem. Har lagt ut lite fler nu. Något du känner igen? :)

Anders: Ja, det var kul att ses! Jag kommer med ett särskilt inlägg snart med bilder från plantskolan. Jag har sticklingarna i köksfönstret nu och hoppas de ska ta sig. Sen jag började plugga till trädgårdsmästare är det lite si och så med det nämligen. Men det kanske delvis beror på att jag så ofta är hemifrån. Jag fick med mig ett till fikonskott ... tagen i Simrishamn. Vad det är för sorter på de jag har vet jag oftast inte. Albaniens snöiga berg, låter onekligen spännande. Ha det gott du med!

Slottis: ja, där skulle man ju kunna tänka sig att bli kvar ett tag!

lin sa...

a