onsdag 19 augusti 2009

Apotekarns trädgård

Mitt i Simrishamn möts man av en skylt ”medelhavet 18 meter”. Det är klart att man (jag) dras dit. Mannen bakom skylten är Peter Englander och sedan 2000 driver han Apotekarns trädgård, en österlensk medelhavsträdgård med café och försäljning av orangeriväxter. Han har även skrivit boken Medelhavsträdgård på svenska som kom ut förra året. Jag läser den just nu och funderar på om jag kanske borde flytta till österlen och odla fikon ...

12 kommentarer:

Matilda sa...

vad mysigt det lät!

sv: tack så mycket! ja det känns underbart (och konstigt) att hålla resultatet i sin hand!

Karins fotoblogg sa...

Vilken härlig miljö! Fint fotat som vanligt!

kram

Anja sa...

Vackra, vackra bilder på en av Sveriges mest fotade trädgårdar!/Anja

Mira sa...

Vi borde alla flytta till Österlen...

cat sa...

Läckra bilder, du återger verkligen känslan i trädgården. Jag bara älskar Apotekarens, är där minst 1-2 ggr per år. Har du inte läst Peters bok, kan jag rekomendera den.

cat sa...

Läckra bilder, du återger verkligen känslan i trädgården. Jag bara älskar Apotekarens, är där minst 1-2 ggr per år. Har du inte läst Peters bok, kan jag rekomendera den.

Glädjekällan sa...

Du har verkligen fångat vackra motiv. Besökte trädgården förrförra sommaren och har fikon och silverpäron som minne. Våra Bornholmsfikon växer på friland, men ännu har vi inte fått några frukter.
Ha det gott
Birgitta

Karin A sa...

Hihi...ja det skulle inte vara helt fel! :) Härliga bilder, skulle gärna vilja fara dit!

trädgårdsliv & Design sa...

Så fina bilder du visar.
Då jag var där för drygt en månad sedan var det så mycket folk där att jag blev nästan besviken på det hela. Jag Kunde inte njuta av det.

Men du har verkligen fångat det härliga i dina bilder så jag måste bara ge Apotekarens trägård en chans till nästa år ;-).

Ha det gott! Kram Camilla

M/S Design sa...

Din blogg verkar trevlig, snyggt tagna fotografier,jag kommer att titta in igen.

Hannele sa...

Fint det ser ut.

Poppins sa...

Vi verkar ha varit på samma villovägar i somras. Dock MISSADE vi Apotekarns i somras. Det föll mig helt ur minnet, trots att jag planerat att vi skulle gå dit. Jag skyller på värmen...
kramis