söndag 30 december 2007

Fundera grönt funderar 2007

2007 var året som jag blev trädoman på riktigt, det vill säga obotligt förtjust i träd. Jag lider inte alls, tvärtom... De är trevliga bekantskaper som jag numera ser på med andra ögon.
Jag samlar inte bara på fikonträd numera (en gammal åkomma) utan även på trädgårdar. Som jag plåtar alltså. Och träd av alla slag. Gärna alléer. Mmmm.Jag har även fått dille på att fotografera fönster...

Jag började så smått plåta blommor 2006 som ett sätt att lära mig perenner och annat, men i år tog det riktigt fart och jag började testa mer att plåta makro. Kul! Har överhuvudtaget kommit igång med att fotografera mycket mer, något som legat i dvala många år. En gång i tiden skulle jag nämligen bli fotograf (kan ju säga att jag då lätt skulle fnyst åt såna här makrobilder på blommor och annat tjafs, haha).2007 var året då gränsen mellan årstiderna suddades ut och tycktes vara mest samma lika hela tiden (iallafall här i Blöteborg). Och framför allt var det väl snigelns år... (bilden är taget då jag åt lunch i Göteborgs botaniska... kände mig bevakad och mycket riktigt var det nån på rutan som tittade på oss...)

2007 var också året då jag bestämde mig för att jag ville fortsätta plugga trädgård. Ibland måste man våga. Jag hade funderat massor och nu var (är) det dags.

5 kommentarer:

Lilla B sa...

Gott Nytt Bloggår, Fundera Grönt! Ett sant nöje att titta på dina fina bilder.

Anonym sa...

Träd och alléer är vackra, gott nytt grönt år.

Vella sa...

Underbara bilder du bjuder på...mmm
Gott Nytt År!!/ Vella

Fundera grönt sa...

Tack lilla b! Gott Nytt!

Tack det samma Hannele!

Tack Vella! Kul att du gillar dem! Gott Nytt År!

Anonym sa...

Ah! Fantastiska bilder, som vanligt!
Precis som du är jag ju trädoman. Träd i långa rader eller träd som friväxande solitärer spelar ingen roll.
Det ska bli kul att följa dig under 2008!!
Kram från Ronja :)