söndag 23 december 2007

Fått post!Det är roligt att få post. Kul post alltså, inte räkningar och annat tjafs. Jag har fått mina julklappsböcker som jag beställde till mig själv och det var verkligen lilla julafton att få dom. Valde tre böcker från önskeboklistan och det blev Europas trädgårdar, Perenner samt Villaträdgårdens historia. Hittade av en slump dessutom Ulla Molins Trädgårdsrecept på antikvariat så där bidde det en spontan extra liten julklapp...

Och igår fick jag post från trädgårdsmästarutbildningen med efterlängtad information om första veckorna, schema, lista på vad vi behöver och sånt. Blev barnsligt glad. Letar nu böcker vi ska ha, nästan alla på listan är såna som inte går att köpa annat än från antikvariat. Måste ju finnas några alternativ, tycker man. Blir väl till att låna på biblioteket.
Nordiskt ljus och italiensk hetta av Mona Holmberg och Rigmor Celander till exempel verkar ju helt hopplös att få tag på. (Ny upplaga kanske vore nåt, hallå?!) Men om någon har ett exemplar och vill sälja det till mig så hör gärna av er...

Som ett brev på posten kom även den lilla käcka förkylningen till mig igår. Farligt att slappna av efter tentaskrivningar. GOD JUL på er!

Andra bloggar om:

5 kommentarer:

Anna sa...

God jul själv! Brevlådor är toppen :)

Anonym sa...

Härliga böcker du beställt!!
När det gäller Mona Holmbergs bok är det tydligen så att förlaget "tappat bort" (kasserat?) manuset, så det kommer med stor sannolikhet inte bli något ny utgåva. Jag antar att det innebär att Mona skulle behöva skriva all text igen och eventuellt även ta nya bilder, för att få boken i nytryck. Hon vill - egentligen - men frågan är om det är värt arbetet. Hon var och höll en föreläsning för oss för ett tag sedan och jag passade på att prata med henne om det då.
Tyvärr har hon inga böcker över heller.

Många jul- och nyårskramar från Ronja :)

PS! Så klart jag lägger upp nya adressen!!

Fundera grönt sa...

Anna: javisst är dom... Ibland iallafall :)

Ronja: Vilken miss de gjort. Visst är det väl Göteborgs Botaniska som gett ut den? Ja, ja. Jag får väl låna den på biblioteket. Vi kommer också att ha Mona under någon period av utbildningen... Spännande!
Jul och nyårskram tillbaks!

johanna sa...

fan va sjukt om det är sant att dom tappat bort manuset!
vi kunde köpa den boken på skolan om vi ville (för hundra år sen) men jag skippade det så jag har tyvärr ingen på lager.

Kul att du ska träffa Mona! Jag träffade henne under en kurs i våras, hon är så himla underbar och helt fantastiskt kunnig!

och tack för att du skaffat blogger :oP

Fundera grönt sa...

sericea: ja, det var ju lite klantigt minst sagt. Även om jag ju kan tycka att den skulle behövas göras om om den skulle tryckas igen. Iallafall.

Varsågod ;) var så lite så... Nåt mer jag kan göra för dig?