Många var vi i klassen som jobbade in i det sista med vår grönsaksuppgift (som skulle vara klar igår 16.00 pip). Vi har under säsongen haft särskilt ansvar för en grönsak, dokumenterat, skött och studerat den närmare. Jag har haft frilandstomat. Det har blivit brunröta av alltihop, och inte mycket att orda om, men intressant att fördjupa sig i tomatens historia och så. Att vi länge var så tveksamma till att äta och faktiskt njuta av den, särskilt här i norra Europa. Man trodde den var giftig.
I USA 1820 åt en odlare upp en hel korg tomater som han egenhändigt odlat, han mådde prima, men folk i publiken svimmade. De trodde nämligen att han skulle dö.
Tomaterna på bilden har jag skördat i mataffären som börjar på i och slutar på a.
3 kommentarer:
Kul att få lite tomatinformation! Tänk att folk trodde att de skulle dö av att äta tomater - det som är så fantastiskt gott.
Ha det bra
Camilla
Historian där är kul tycker jag.
Min farfar åt sin första tomat 1908.
Han var ganska ensam om det.
Fint med blått i bakgrunden av tomaterna och det gör inget att det köbetomater....
Hoppas att arbetet blev bra till sist.
Annika
Jättefina färger - bra start för dagen när det regnar.
Leena
Skicka en kommentar