måndag 8 september 2008

Djupedals plantskolaHär kommer fler bilder från vårt besök på Djupedals plantskola. Det är en ganska liten plantskola som ligger ute på Hisingen i Göteborg. De har cirka 800 sorters perenner och inriktar sig på det lite ovanligare sortimentet. Har många nyheter, till exempel flera nya sorters Echinacea. Den på bilden längst ner heter 'Green Envy' och är limegrön. Läcker va?
De säljer inte till privatpersoner utan till gardencenters etc runt om i landet. Göteborgs botaniska är en stor kund så köper du perenner i butiken där kommer de troligen från Djupedal.

8 kommentarer:

lisa sa...

Hmmm... tyckte väl att jag kände igen de där växterna!
Gren Envy har vi inte haft än i år, men den kommer nog.

Fundera grönt sa...

:) Kan tänka mig att du gjorde det!

Randi sa...

Underbara bilder. Och den orange-färgade vattenkannan är verkligen helt underbar - matchar till och med blommorna!
Kram Randi

Camillas Foto sa...

Vackra bilder från plantskolan.
Ha det bra
Camilla

Lusthuset sa...

Vilka härliga bilder. Jag köpte en limegrön (enl. säljaren) Echinacea på Trädgårdsfesten på Sofiero och tänk om det är den på bilden för oj så vacker den är. Hoppas, hoppas. Fina trekanter ha du också hittat. Ha det bra. Kram!!

johanna sa...

Vi köper från Djupedals på jobbet, dom har helt ok växter där. 'Green Envy' har jag beställt inför hösten, den är så rackans snygg att man bara vill äta upp den!

Glädjekällan sa...

Igår var vi på besök hos Jonas på Djupedal. Han har så många nya roliga växter. Jag lade särskilt märke till alla fina ormbunkar, en Thalictrum som heter Illusion och Asarum naniflorum 'Eco Decor' som lär vara den minsta utav alla hasselörter.
Ha det gott
Birgitta

Fundera grönt sa...

Tack alla!

Lusthuset: Spännande med din nya Echinacea. Den blir helt säkert fint!

Johanna: Kul! Den är nog lite mörkare egentligen än detta ex jag plåtade. Det stod ju i växthuset. Du får gärna berätta sen hur den blev!

Glädjekällan: Kul, ja, de har himla mycket spännande att kika runt bland. Ormbunkar verkar på gång att bli lite 'inne'. Om det nu inte redan är det. Vad vet jag :)