fredag 21 mars 2008

Frossa


basilika, originally uploaded by fundera grönt.

Nu när våren kom av sig och allting är vitt och blåsigt och kallt och trist tröstar jag mig med att läsa om vad vi ska odla i skolans växthus. Jag säger bara: NIO olika sorters basilika. Yes! Mycket pesto blir det...
Så länge tittar jag på snöyran här innefrån värmen och beskär mitt citronträd.

8 kommentarer:

pudelflicka sa...

Vilken härlig grönska.
Kram

Ronja sa...

Mmm.... basilika. :)
Har inte provat på att göra pesto själv, men det kanske man skulle ta tag i?!
Kram!

cS sa...

Det ser saftigt och gott ut. Basilika ska prunka i kolonin i år..oxå...

Åsa! sa...

Visste att det fanns olika sorters basilika, men nio olika...
Hittade din blogg genom Slottsträdgårdsmästaren.Jag kommer på besök igen!

Lilla B sa...

Kan verkligen rekommendera egengjord pesto! Nio sorters basilika - så gudomligt det kommer att dofta hos er.

Soffy sa...

Det är så skönt i växthus när det ännu inte blivit vår ute! Alla dofter och allt grönt - och så värmen...

M&Co sa...

Såå deilig! Basilikum er min favoritt krydder, elsker pesto, bruschetta med tomat og basilikum, grovbrød med mozarella, tomat, balsamico og basilikum....mmm det skal jeg ha til lunch i morgen ;-)

Anna sa...

Älskar basilika! Och jag vet att Plantboden på Rosendal har just 12 olika sorters Franchi basilikafröer! Härligt!
:-) //Anna