måndag 28 januari 2008

Måndag igen


Så var jag tillbaks i skolan igen efter en avkopplande skön helg hemma. Jag var så trött efter första veckan att jag natten till fredagen sov i ett sträck utan att vakna till. Kändes iallafall på morgonen som om jag legat i samma ställning hela natten (haha). Har fortfarande lite ont i ena skulderbladet ...
Idag har vi haft teckningspass då vi tecknat träd ute och sedan hade vi färgblandningsövningar med gouachefärger, något jag aldrig målat med tidigare. Kul men svårt innan man lärt känna dem. Vi ska fortsätta med färgövningar i morgon och får då även en övningsuppgift att göra med färgerna på onsdag, då vi har självstudier. Jag tror man kan sitta och måla hur länge som helst ... vi får se hur det går med den. Kul är det iallafall!

5 kommentarer:

Lusthuset sa...

Så spännade det måste vara att studera till trädgårdsmästare, kunde jag faktiskt tänka mig om jag fått välja om, men det är försent nu och den gången var kanske inte trädgårdsintresset så stort som det är nu. Lycka till. Ha en bra vecka. Kram!

Slottsträdgårdsmästaren sa...

Får vi ett smakprov på en teckning här på bloggen?

hundramiljoner.tradgardsblogg.se sa...

Teckna är roligt!! :) Gouachefärger har jag aldrig provat, aldrig ens hört talas om, så det måste ju undersökas närmare!
Jaaaa! Jag vill också se ett smakprov... please! :)

Randi sa...

Så spännande!
Guache är det absolut lättaste att måla med - så "hav förtröstan".
Numera använder jag nästan bara akvarellpennor. Men i början är det super att få testa olika så man lär sig vilket som passar en själv.
Stor kram Randi

sericea sa...

jag vill också gå i skolan och måla! :o)