fredag 16 januari 2009

Man blir färdig till slut...


, originally uploaded by fundera grönt.

...men jag ska verkligen försöka att inte ligga efter med uppgifter i fortsättningen. Det är dock svårt ibland att uppskatta hur lång tid saker tar att göra. Ofta tar det längre tid än man tror. Man ska ju fnula lite också... Lära sig något. Och allt går inte att styra över. Min klasskompis A och jag tittade på varandra halv fyra härom morgonen och skrattade sanslöst åt att vi fortfarande var vakna. Men nu så är det hela klart och redovisat (applåder). Gör inte imorgon det du kan göra idag får väl vara ett motto för mig att rabbla som ett mantra, piska mig med, när det handlar om skoluppgifter... Måtte det funka.

11 kommentarer:

nilla|utanpunkt sa...

Känner igen mig (fast fördelen för mig är att jag är nattmänniska :-). Med åren har jag kommit på att jag gillar att ha marginal i slutänden, för att kunna titta tillbaka på det jag gjort med fräscha ögon. Sedan den insikten blev en morot, sedemera en kreativ nödvändighet, har jag lustigt nog blivit "omvänd" utan att anstränga mig, det är som om kroppen/knoppen själv ser till att ligga före deadline.

Fundera grönt sa...

camellia: Jag kan vara oerhört 'pigg' på natten :) är en kvällsmänniska. Problemet är ju att ska man vara på en föreläsning 8.30 nästa morgon...så är man inte lika pigg då... Hoppas jag kan lyckas med detta, som du. Är inte alltid i sista minuten, men med såna här stora arbeten, som innefattar mycket och man kan jobba hur länge som helst... är det ju lite svårare...

Anonym sa...

Bra jobbat!
Jag kan 'fnula' i evigheter och det upskattas inte alls av lärare. Brukar lämna in en bråkdel av det jag 'fnulat' ihop och det har alltid räckt till. Vi har så skyhöga ambitioner, bara för att det vi gör ligger oss så varmt om hjärtat. Tänk om man haft tid att lämna in alltihop! Då hade det säkert blivit en bok av det hela. KRAM Yo

millandante sa...

Ja konstigt nog så blir man färdig till slut... men det kan kosta!!!
Underbar bild!
Ha en trevlig helg!

lisa sa...

Grattis, inte längre ettagluttare!

Karin sa...

Av någon anledning får man alltid ihop det till slut ändå! Så skönt att ha klarat första året. :) Härlig bild och trevlig helg!

Kram Karin

Fundera grönt sa...

Yo: känner till ditt fnulande... :) men du brukar också bli väldigt bra! Nu är ju det här universitetet och inte alls tal om att lämna in en bråkdel, det skulle inte alls gå hem... Men en bok kanske det kan bli, men om nåt helt annat! :)
kram

Milla: Tack! Ha en trevlig helg du också!

Lisa: Tack, ja det känns lite småskumt att man ska bli en sån där tvåa... :)

Karin A: Jo, så är det ju... tack! Ha det gott du också! Kram

Ruben sa...

Väldigt vacker bild, är det Kardvädd? Trevlig helg! /Ruben

Fundera grönt sa...

Ruben: tack! ja, så heter den väl? Trevlig helg!

Med fingrarna i (j)orden sa...

Grattis till avslutad kurs. När man jobbat i många år är det lyx att få gå endagars kurser eller någon 2-3 dagars utbildning. Ibland undrar man varför man inte uppskattade skolan mer.
Själv har jag mycket svårt att skriva utan deadline, så det känner jag igen.
Eva

Camilla Alvén sa...

Vad skönt att vara klar va?
Nä, att skjuta upp saker brukar inte vara bra fast ibland jobbar man bättre under lite stress, det är kanske så du fungerar.
Ha det bra
Camilla