söndag 20 april 2008

Hänt i veckan


Det blev som sagt en hel del grävning i veckan. På tisdagen fortsatte vi ute, skolade om lite i växthuset och hade även slipning av verktyg en (lite för kort) stund. Inget man lär sig så där snabbt precis, men roligt att få lite inblick i, iallafall.
På onsdagen hade vi självstudier och vi var tre stycken som missat buskbeskärningen och kunde ta igen den på förmiddagen. Vilken lyx med tre elever på en lärare! Det var jätteroligt. Vi beskar vinbärsbuskar och forsythia. Kikade även på fruktträden.
På torsdagen började vi med vår grönsaksuppgift som vi ska jobba med under säsongen och redovisa i höst. Kollade i litteratur och tänkte till hur vi vill dokumentera och lägga upp vårt arbete. En dag inomhus som omväxling (kändes lite konstigt när solen sken in i biblioteket...)
Fredagen var vi ute igen. Halva klassen gjorde mätningsövningar och andra halvan grävde, sådde och skolade. Jordmandlar sattes, rovkvalster skulle strösslas ut i växthuset bland annat. Jag grävde först och var sedan efter lunch i växthuset och hade ut rovkvalster mot sorgmyggelarver. En upplevelse! :) Man fick försöka låta bli att titta för mycket på vad man gjorde. Gjorde man det såg man hur de kröp omkring ... små ljusbruna fästinglika saker. Det tog sin tid att få ut lite i varje kruka. Börjar ju bli ganska fullt av omskolade plantor nu.
Vi fick inte veta vilket sommarblomsland lärarna valt ut. De har helt enkelt svårt att välja! Men imorgon så... Ska bli spännande att höra hur de resonerat. Har mina aningar bland vilka det kan tänkas bli, tror jag (inte mitt förslag...!)


'Klassens hund' Asta låg i fredags och snarkade så skönt i solen ...

5 kommentarer:

Camillas Foto sa...

Låter som en rolig vecka!
Vilka härliga bilder av hunden, det ser ut som om den hade det härligt i solen.
Ha det bra
Camilla

Randi sa...

Vilka spännande upplevelser!
Hundbilder är supersköna!
Kram Randi

Annika Christensen sa...

Det var de häftikaste hundbilder jag sett!
Vilken vecka och nu kommer det en ny.
ha det bra
Annika

Wireless sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Wireless, I hope you enjoy. The address is http://wireless-brasil.blogspot.com. A hug.

Helena/Bildbloggerian sa...

Jag håller med de andra här - vilka roliga hundbilder! Hon ser för skön ut! =)