måndag 28 april 2008

Hellekis trädgårdEfter besöket i Läckö lilla slottsträdgård åkte vi vidare till Hellekis och började med att äta lunch (ramslöksoppa som jag tidigare skrev). Hellekis ligger så otroligt vackert vid Kinnekulles fot, intill Munkängarna där ramslöken växer som en tät grön matta just nu. I maj blommar den, kanske blir det en utflykt igen till Kinnekulle då, om tiden räcker till.
Hellekis trädgård har bland annat en spännande trädsamling med exotiska träd (odlingszon 1!) som äkta kastanj, valnöt, gudaträd och trumpetträd. En drygt hundraårig Ginkgo biloba lär vara Sveriges största exemplar.
Även till denna trädgård vill jag förstås återkomma. Vill se den långa perennrabatten och rosenträdgården i full blom. Och blodboken när den slagit ut. Blodbokens färger ska visst gå igen i en del av perennrabatten ...

Någon som sett den där filmen ”Allt om min buske”? (som jag förstått är en film man klarar sig utan). Den spelades visst in på Hellekis iallafall... :)

5 kommentarer:

Slottsträdgårdsmästaren sa...

Hellekis skrev jag också just på min lista...

Fundera grönt sa...

Men de har öppet iallafall! :) Ska du komma förbi min skola också kanske? Jag kan visa dig skolträdgården om du kommer då jag är här!

pudelflicka sa...

Helt underbara bilder. Måste åka dit!
Du är så duktig på att dokumentera !
Kram Hedvig

Slottsträdgårdsmästaren sa...

Låter trevligt..jag hör av mig senare.

Ronja sa...

Läckra bilder! Tack för att du delar med dig!! :)