torsdag 7 februari 2008

Imorgon är det fredag igen


, originally uploaded by fundera grönt.

Tänk att man kan sitta och klippa och klistra och få högskolepoäng för det (haha). Blev en del sånt idag när vi hade en färgövning. Har även tecknat trädknoppar och tidigare i veckan fick vi blanda till de färger en blomma hade. Vår andra växtpromenad hade vi igår och kollade träd i regnet... tenta på barkvist i nästa vecka. Ingen höjdare att anteckna i regn, kan jag tala om. Pappret blir rätt ... fuktigt. Klassen är en aning nervös inför tentan och imorgon ska vi samlas och gå växtpromenad på egen hand utan vår lärare. Det blir till att plugga i helgen. Det är en sak att lära sig de vetenskapliga namnen, men att känna igen dem och skilja på dem också är lite klurigare ibland. Vi kommer att ha tentan ute och det är ju en fördel iallafall, än att bara få se en kvist. Den här veckan har gått så fort!

4 kommentarer:

Randi sa...

Måste också le! Dina har en maffigare färg förstås!
Jag kommer att tänka på dig när du tentar. Träd utan blad .... fy så svårt. Jag har nästan glömt alla namn nu. Men vilken tur att ni får se hela trädet och inte bara en kvist!!! Ja - då vet du i alla fall vad du ska göra i helgen. Lycka till!
Kram Randi

pudelflicka sa...

Lycka till i helgen !
En härlig bukett blommor !
Kram Hedvig

sericea sa...

vi fick bara se kvistarna på ett bord, så det är ju några lyckohästlängder med hela trädet. det går lätt att lära sig, försök förknippa knopparna med något, som ask och rådjursklöva, brända poopcorn och vad fan det nu var o allt vad det är. det brukar lossna då. lycka till!

hundramiljoner.tradgardsblogg.se sa...

Hoppas att du får en bra helg!
Har jag berättat om VOKABEL för dig? http://www.pekspro.com/vokabel.html Perfekt program för att träna glosor framför datorn. Jag har ju redan knappat in alla våra vinterkvistar, så du kan få listan av mig om du vill, vi borde väl ha ett antal lika. Bara att kopiera in den från excel (copy + paste). Hör av dig i sådana fall!

Ha en riktigt skön helg!
Många kramar från Ronja :)