söndag 31 maj 2009

Villa Harteneck & Villa CramerFjärde dagen i Berlin var vi i två villaträdgårdar från början av 1900-talet, Villa Harteneck och Villa Cramer, där vi gjorde uppmätningar av delar av trädgårdarna. Bäst gillade jag Villa Hartenecks pergola...

9 kommentarer:

Karin sa...

Kul att läsa om ditt Berlinbesök och se bilder därifrån. Tänk att jag som tom bott i Tyskland (och rest runt mycket) aldrig har varit där. :) Blir inte mindre sugen när jag ser dina bilder därifrån.

Kram Karin

Anjas Hill sa...

Alldeles underbara bilder! Wow!/Anja

OF SPRING AND SUMMER sa...

Vackra trädgårdar och fina bilder! Ha det så bra. Ingrid

Ninni sa...

Härliga bilder från så vackra trädgårdar! Är det trädgårdar som vem som helst kan besöka? Jag tänkte om och när man kommer till Berlin nästa gång...
Ha en skön helg!
Kram Ninni

Fundera grönt sa...

Tack alla!
Villa Harteneck kan man besöka. Det är 'museum' och i själva boningshuset en tjusig möbelaffär. I Villa Cramer huserar nåt university. Men det går säkert att få komma dit och titta om man tar kontakt!

Gothenburg Garden sa...

Hej! Jag har ingen blogg eller så men efter att ha kollat runt en tid så har jag helt (idag) fastnad för dina bildval! Så himla fina..

Får man lov att fråga vart du studerar? Jag kan nog nämligen snart inte hålla mig ifrån trädgårdsarbete.. :D

/Jenny

Fundera grönt sa...

Jenny: Kul att du gillar dem! Jag går på Trädgårdens hantverk & design på Dacapo, Göteborgs universitet, men skolan ligger i Mariestad.
Nanna

Gothenburg Garden sa...

Åh spännande! Har nästan bestämt mig för att söka till Mariestad till våren. Kanske framförallt för att utbildningen verkar vara mer praktiskt inriktad till skillnad från tex SLU? Jag skulle inte få ställa några frågor till dig om utbildningen och yrket? Det är ju så svårt att bestämma sig ibland..:D

/jenny

Fundera grönt sa...

Absolut är det så! Att denna utbildning är mer praktisk. Jag träffade ett par som pluggar i Alnarp under praktiken i sommar och fick det bekräftat, våra lärare säger samma sak. Du får självklart fråga mig mer! Mejla så blir det lättare. Adressen hittar du under 'mer om mig' i min profil.
hälsar
Nanna