fredag 12 juni 2009

Karl Foersters trädgårdSjätte och sista dagen i Berlin var vi till Karl Foersters trädgård i Potsdam-Bornim utanför Berlin. Dottern bor fortfarande kvar där och kom och hälsade lite på oss. Hon gillar Sverige och har som ung under en period jobbat på Bergianska i Stockholm. Intill trädgården ligger Karl Foersters plantskola som han startade 1903-1907 och 1911 flyttade till platsen där den är idag. Redan 1913 hade han en plantskolekatalog, han var tidigt ute med postorder. :)

9 kommentarer:

Tyra in Vaxholm sa...

Ett riktigt paradis, vilken Feng shui. Till den trädgården skulle jag verkligen vilja komma.

Ha det gott/ Tyra

Anonym sa...

åå fint!

karl verkar vara en trevlig typ

Med fingrarna i (j)orden sa...

Dit har jag längtat i flera år. I september ska det bli av! Kul att se bilderna.
Eva

Ruben sa...

Jag besökte denna trädgård för några år sedan, men det var på sensommaren - det blommade fint då med! Ska försöka besöka den igen! Fick inte riktigt grepp om the sunken garden, den är ju så stor, och dessutom har den lite för mycket blommor och buskar för att man ska få in rätta känslan. Köpte senare boken "Der Garten meines Vaters Karl Foerster" Den är riktigt fin med många härliga bilder från olika årstider i trädgården! /Ruben

Daniel H sa...

Trodde aldrig att någon skulle kunna väcka en längtan inom mig tillbaka till Berlin, men tamejtusan, det gör du!

Karin A sa...

Vad roligt att besöka den trädgården och trevligt att vi fick följa med. :) Ska kika närmare på dina Berlininlägg, hoppas på resa dit i höst! Trevlig helg!

Hanneles paradis sa...

Det var trevligt att få se, när jag följde 9:or till Berlin, försökte jag hitta lite trädgårdar, men hann inte.

Ninni sa...

Dit var jag för ett par år sedan. Tyvärr regnade det kraftigt och det förtog ju glädjen lite. Men vacker är den. Hoppas få tillfälle att besöka den igen så småningom.
Må så gott!

Ronja sa...

Åh vilken lycka att få besöka den trädgården. Karl Foerster har betytt mycket för trädgårdar runt om i världen, själv har jag ett gräs Molinia cerulea ssp arundinacaa 'Karl Foerster'. Vacker bild!
Kram från Ronja :)