lördag 25 april 2009

Heta löken


Ramslök verkar vara trendigt just nu. Har sett att många söker på ramslök och hamnar här på min blogg. Något med ramslök är just nu det vanligaste bland sökorden att hamna här (efter 'Fundera grönt'...) Ramslöksoppa, ramslökpesto och så vidare. Eftersom jag inte har någon matblogg så finns här inga recept, även om jag ju skrivit om ramslök. Därför tänkte jag nu länka till lite recept så ni som hamnar här i jakten på den goda ramslökmåltiden ska få något med er. Själv äter jag glatt ramslök flera gånger i veckan just nu. Tredje grönsakslådan i rad som innehöll ramslök kom igår!

Vad sägs om Grön sparris med avokado, parmesan och ramslök, Kikärtspuré med ramslök och lime eller Spetskål med vitlök och ramslök?

Ramslöksoppa har jag inte testat att göra själv, ännu, men ätit på Hellekis. Det ramslöksopp-recept jag hittar på nätet kan kanske vara något att utgå ifrån? Eller läs och inspireras hos Matälskaren Lisa.

Här är även ett recept på ramslökpesto. Själv hade jag inte citron eller kapris i, och pinjenötter istället för mandel. Man kan göra sin egen variant. Inspirerades av Anders på Ensamma Trädets Plantskola att testa. Har du hela frysen full av ramslök nu Anders? :)

8 kommentarer:

Randi sa...

Men så läckert - ja, både bilden och tipsen. Måste tillstå att jag aldrig ätit Ramslök, men nu ska jag absolut testa det. Tusen Tack!!!
Ha en riktigt skön helg.
Kram Randi

Anja sa...

Synd att när jag äntligen efter 10 år lyckats att bli av med den i mina rabatter så får jag veta att den är ätlig;))! Jag skulle mer än gärna satt mina tänder i den;))! Grrrr!!

mvh, Anja

Med fingrarna i (j)orden sa...

jag har ramslök men är dålig på att äta den. Får bli bättring på det.
Ramslökspesto låter som något man borde prova nässel nässelpeston är slut.
Eva

Gunilla sa...

Ramslök, nej jag tror inte att jag har den. Men fina blommor har den verkligen.

Ha en fin helg

Gunilla

Ronja sa...

Hm... ramslök har jag ingen hemma hos mig. Fina blommor, man kanske skulle följa trenden... ;)

Hanneles paradis sa...

Ramslök har jag inte på mitt berg..

Anders sa...

He He, näe, frysen har endast ett par färdiga rams-pesto-burkar. Detta på grund av förra årets vansinniga inpyrning. Då förvarade jag hackad rams i påsar, och lukten satt kvar 3/4år i frysen och satte smak på allt från ärtsoppa till blåbärsmuffins. Sådär kul. Men är bladen hela ska de inte lukta, eller om de ligger i täta glasburkar..
Men ooh det går inte många dar utan rams i maten nu.

Annika Christensen sa...

Det är så gott och jag håller på att göa en äng på tomten med ramslök. Det går lite trögt för jag började förra året. 6 tuvor är inte mycket att hurra för precis.
Ramslökssmör är också gott och läckert att bjuda på.
Körde förbi en tomt som hade jättemycket tror jag skall åka tillbaka och kacka på.
Ha det gott
annika