torsdag 5 februari 2009

Sørensen & TintinhullHar varit dålig på att rapportera vad som händer i min värld. Mer än perennpluggande och modellbygge :) Vi började tvåan för drygt tre veckor sedan med kursen Trädgårdens gestaltning och material 2. Först har vi haft trädgårdskomposition á la Sørensen i två veckor. Vi har fått jobba på samma sätt som Sørensen gjorde i boken Utypiske haver til et typehus (1966) där han har 39 olika förslag på privatträdgårdar till samma tänkta hus, en enplansvilla. I första uppgiften fick vi leta upp en bild att inspireras av, i andra uppgiften fick vi välja en av tre konstbilder att inspireras av. Slutligen fick vi välja en av de två att bygga en modell av ... vilket resulterade i ömma fingrar för min del. Gästlärare dessa två veckor hade vi Anna och Petra som gått på skolan tidigare och som nu jobbar med att rita trädgårdar. Hade gärna behållt dem ett tag ...
Den här veckan har vi självstudier Historiska trädgårdsrum och undersöker trädgården i Tintinhull House. Vi studerar de olika trädgårdsrummen (genom bilder vi har fått tillgång till samt planritning) och ska rita elevationer/snitt. I andra delen av uppgiften ska vi rita en trädgård á la Tintinhull i samma typplan som vi arbetat med i Sørensenuppgiften. Lite att pyssla med med andra ord.
I nästa vecka börjar Gestaltning av villaträdgårdar ...

2 kommentarer:

mono sa...

Hej
Det låter som en ambitiös kurs! Det är alltid spännande att se olika lösningar, för att sedan hitta ett eget sätt att skapa på.
Lycka till
Monika

Visste inte att boken knacka på var så gammal,men jag har ju ett hopp i min barnaskara på 11 år!

Lillebeth sa...

Vilken spännande utbildning du går. Och jag njuter av dina alltid lika fina bilder